Cuma, Nisan 26, 2024

Birleşik Metal İş Başkanı Özkan Atar: “Ortaya çıkan eğilim daha büyük ataklar yapmamıza yol açacak!”

DİSK/Birleşik Metal İş Sendikası “Emek, Yaşam, Gelecek” sloganıyla, 2-3 Aralık 2023 tarihlerinde İstanbul Kartal’da 21.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Genel Kurul’a katılan metal işçileri ve delegasyonu başta MESS grup toplu sözleşme sürecinde patronlar tarafından dayatılan sefalet ücretlere karşı sendikanın güçlü bir mücadele yürütmesi ve insani çalışma şartlarının sağlanması yönünde görüşleriyle beraber iradelerini ortaya koydular. Bu doğrultuda, genel kurulda aday olan tek liste oylanarak 20 yıldır değişmeyen Genel Başkanlık görevine yeni dönemde Özkan Atar seçildi.

Biz de takipçilerimiz için; Birleşik Metal İş’in yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceği, MESS grup toplu sözleşmelerinde ne aşamaya gelindiği, eleştiri konusu olan “Centilmenlik Anlaşması”na yeni dönemde devam edip etmeyeceği ve 6356 Sendikalar Kanunu’na karşı işçi sendikaların ne yapması gerektiğine ilişkin görüşlerini almak için Atar ile röportaj gerçekleştirdik. Birleşik Metal İş Sendikası yönetimine önümüzdeki mücadele döneminde başarılar diler, metal işçilerinin ortaya koymuş olduğu iradenin sınıf sendikacılık çizgisinde ilerletileceği sözünün takipçisi olacağımızı duyururuz.

Röportaj: Emel Karadeniz Video Kurgu: Ayşe Irmak Şen

Son Eklenenler