Salı, Mart 19, 2024

PTT-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Şen: “İşçiyi koruyor gibi gözüken yasalar aslında işçiye engel!”

PTT taşeron işçilerinin 2019 yılında kurduğu bağımsız sendika PTT-SEN, Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı Temmuz 2022 istatistiklerine göre işkolu barajını aşan 4 bağımsız sendikadan biri. Çok kısa sürede işkolu barajlarını yıkarak PTT’de taşeron işçilerinin sorunlarına ve taleplerine yanıt olmak için toplu iş sözleşme hakkını elde etti. Ne var ki toplu iş sözleşme yapma hakkı önüne hem fiili hem de hukuki engeller çıkarılarak, sendikal faaliyetleri patron ve devlet tarafından sekteye uğratılıyor.

Pandeminin başından beri risk altında ve çok yoğun iş baskısıyla sahada aktif çalıştırılan PTT taşeron işçileri, ağırlaşan ekonomik krizde sefalet ücretiyle yaşamaya mecbur bırakılmak isteniyor. Buna itiraz eden, haklarını arayan işçiler ise her an işten atılma tehdidiyle, hakaretle karşılaşıyorlar, e-devlet şifreleri zorla alınarak sendika üyeliklerinden istifaya zorlanıyorlar.

“PTT taşeron işçileri üvey evlat değildir” diyerek kadro hakları ve insanca yaşam ve ücret talepleri için il il, şube şube gezerek, her türlü olanaksızlıklara rağmen örgütlenme çalışmaları yapan PTT-SEN’in yöneticilerinden Süleyman Şen ile; PTT taşeron işçilerin haklarına saldırıları, dayatılan sefalet sözleşmeleri, hukuksuz işten atmaları ve tüm bunlara karşı örgütlenme ve mücadele üzerine konuştuk.

Son Eklenenler