Salı, Mart 19, 2024

İBB direnişçisi Alçay Çelik: Güvenlik soruşturmalarına karşı set örüyoruz

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nden haksız, hukuksuz biçimde kod-42 ile işten çıkarılan işçiler 28 Temmuz’dan beri Saraçhane’de oturma eylemi gerçekleştiriyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun meclis kürsüsünden 557 İBB çalışanını terör örgütü üyeliği iddiasıyla hedef almasının ardından hemen harekete geçen İBB yönetimi korkuya kapılarak faturasını yaklaşık 50 işçiye ödetmek istedi. Bu işçiler arasında Ali İsmail Korkmaz anmasına, Halepçe Katliamı protestosuna, Gezi İsyanı eylemlerine katıldığı, Barış Bildirisi imzacısı olduğu için işten çıkarılanlar da var.

İmamoğlu her ne kadar “Ben çıkartmıyorum kanun çıkartıyor” dese de işten çıkarma kararı ve süreci baştan sona siyasidir, bu bakımdan İBB ve İmamoğlu, güvenlik soruşturması yalanının arkasına saklanarak halkı ve emekçileri aldatmaya çalışmasın. İBB yönetimi, işçilere yönelik bu suçlamalarla sadece işçileri açlıkla sınamak ya da cezalandırmakla kalmayıp burjuva düzeninde CHP’nin ezenlerin safında durduğunu açıkça gösteriyor.

Öte yandan işçiler 50 günü aşkın süredir kararlı bir mücadele sergileyerek başta işe iade ve kod-42’nin kaldırılması talepleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor. Direnişin bir kazanımı olarak kurulan müzakere zemininde İBB yetkilileri ve direnişçiler defalarca kez görüşmelerine rağmen henüz direnişin talepleri karşılanmadı.

Talepler karşılanana dek sürecek direniş, belediyelerde artan şekildeki güvenlik soruşturma saldırılarına karşı bir güç biriktirmesi açısından ayrı bir önem taşıyor. Belediye işçileri direnişin açtığı bu yolda, önümüzdeki süreçte, birliklerini kurarak daha sağlam adımlarla yürüyecektir.

Bizler de bu süreçte işçilerin yanlarında olduğumuzu ifade ederek, İBB direnişçilerinden Alçay Çelik ile mücadeleye uzanan hayat öyküsünü ve direnişin öğrettikleri üzerine, direnişin ilk ayında gerçekleştirdiğimiz röportajı yayınlıyoruz.

Direnen İBB işçileri kazanacak.

Son Eklenenler