Cuma, Nisan 26, 2024

Gökhan’ı bırakmak zorunda kaldılar!

“Gökhan Güneş nerede” diye bir kez daha soracakken serbest bırakıldığı haberini aldık. Bu elbette sevindiricidir. Kaçırıldığı 20 Ocak Çarşamba gününden bu yana Gökhan’ın nerede olduğunu sormaktan vazgeçmeyen yoldaşları, ailesi, genel olarak ülke solu; devlete geri adım attırarak Gökhan’ı bıraktırmıştır.

Gökhan sosyalist siyasi kimliği nedeniyle kaçırılmıştır. Devlete, egemen kesimden hatırlı birine, herhangi bir resmî kuruma muhalif toplum kesimlerinden birilerinin kaçırılması, işkence edilmesi, kaybedilmesi; ezilenlerin mücadele verdiği her yerde olduğu gibi bu ülke tarihinin de ayrılmaz bir parçasıdır. Bu tür eylemlerin cezalandırmaktan çok sindirmek, ajanlaştırmak, gözdağı vermek için yapıldığı açıktır. Ancak hiçbir kayıp, biz peşini bırakmadığımız sürece kayıp değildir. Ne kadar çok üstüne gider ve olayı aydınlatmaya çalışırsak; bu tür girişimler o kadar etkisiz hale gelir ve geri teper. Bu olay bir kez daha, düzenin karşısına dikilenlerin birbirine emanet olduğunu göstermiştir.

Devletin baskı aygıtının yeniden bu denli pervasızlaşmasını sağlayanın MİT’le bağlantılı FETÖ mensuplarına yönelik bu türden uygulamaların bir süredir yapılması olduğu açıktır. Bu kaçırmalar sessizlikle karşılanınca aynı yöntem bir sosyaliste dönük denenmiş ama dayanışmayla bu deneme şimdilik boşa düşürülmüştür. Sosyalistler sermaye devletinin haydutluğuna şu ya da bu sebeple göz yumma lüksüne sahip değildir, zira devlet terörü eninde sonunda bizleri hedefler. Bu yüzden günümüzün “beyaz toros” uygulamalarına karşı tutumumuzda bir gevşemeye imkân tanımayalım. “Gökhan Güneş nerede” diyen herkesin gözü aydın.

Son Eklenenler