Pazartesi, Nisan 15, 2024

Bakırköy Belediyesi’nde grev kararlılıkla sürüyor

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde, başkan Bülent Kerimoğlu’nun işçi düşmanı tutumu ve yüzde sıfır zam dayatmasına karşı başlatılan grev 25 Ekim’den beri devam ediyor.

Belediyenin tiyatro, temizlik, fen işleri, sağlık, park bahçeler ve başkanlık birimleri olmak üzere toplamda altı birimden 300’e yakın kadrolu işçinin katıldığı grev, Bakırköy halkı ve emekçi kamuoyunun dayanışmasıyla büyüyor. Kadın işçilerin öncülük ettiği grevde temel talepler; insanca yaşayabilecek kadar ücret zammı, toplu iş sözleşme hakkı, eşit işe eşit ücret ile baskı ve mobbinglerin son bulmasıdır.

Tüik’in gerçeğin çok aşağısında yayınladığı yüzde 20’lik enflasyon oranında bir zam artışını bile işçilere çok gören, artan hayat pahalılığı ve derinleşen yoksullukla belediye işçilerini açlığa mahkum eden açgözlü patron Kerimoğlu’na karşı yağmur, çamur demeden kararlılıkla direnen Bakırköy Belediye işçilerinin yanındayız.

Grevdeki kadın işçilerden Adile Soylu’nun sözlerine kulak verelim: “Biz ezilenlerin ellerinden başka, emekçiliğinden başka bir gücümüz yoktur. Bizim patronlarla, ağalarla işimiz yoktur.”

Son Eklenenler