Perşembe, Mart 28, 2024

Trump’ın kaçak göçmenlere karşı sert tutumu sömürülen işçileri suskunlaştırıyor

Bu durum tüm sektörlerde çalışma standartlarını düşürebilir.

Başkan Donald Trump, çalışma izni nonların gönderilmesinin Amerikalılar için ücretlendirme ve çalışma şartlarının iyileşmesini sağlayacağını iddia etti. Sınırsız edilmeden hızlandırılıyor. Buna karşılık, emek savunucuları ve avukatlar, Trump politikalarının işçilerle çalışması ve tüm işçilerinin çalışma standartlarını düşüreceğinden korkuyor. Avukat Christopher Williams “dürüst gerekir, bu politikaların izinsiz çalışmasını teşvik edeceğini düşünüyorum; Çünkü şimdi sömürü karşısında daha savunmasızlar “diyor. İzinsiz çalışma, yıllardır devam eden bir sorun. Barack Obama’ya rekor sayı işçiyi sınır dışı etti. Birçok işe yaramazlık korkmuyor; korkmak için aramaktan korkuyordu. Çalışma izni olmayanlar şimdi şartlandırmak karşıyalar acımasız. Cumhuriyetçiler, ABD-Meksika sınırına bir duvar inşa etmek planlarını sürdürdükleri için, Trump yönetimi sınır dışı edilme kriterlerini genişletti. Göçmen hakları savunucuları ve avukatları, oğlu haftalarda, böyle bir daha daha görmediklerini belirttiler.

Diğer yandan, Guatemala yerlisi Antonio Vanegas daha rahat zamanlarda saf bir çok göçmenin resmi şikayetlerde bulunmaya çekindiğini söylüyor. Vanegas, 2013 Washington’da bir pide salonunda çalışırken ücret hırsızlığı * kurbanı olduktan sonra sendika destekli işçi örgütü Good Jobs Nation’un yardımıyla patrondan parasını geri almayı başardı. Vanegas “İlk başta korkuyordum ama kendimi güçlü hissettim” diye düşünmeye başladığımda kendimi güçlü hissettim. Ayrıca “Evde doyuracak boğazlar var.” Da sömürülen işçilerin hiçbir zaman istemediği çok basit bir nedeni söylüyor.

Göçmen’in hakları savunucularının, ayriyeten sabıka kaydının bulunmayan bir kısmının tutkıldığını söylemesine rağmen, Beyaz Saray’ın yoğunlaştığını söylüyor. Texas’ın göğmen inşaat işçilerini temsil eden Sam Robles “Bu korku zaten iş yerlerine yayılıyor” diyor. Robles’in grubu, gözaltına alınma durumunda işçilere nasıl karşılık vereceklerini öğretiyor. Robles: “Bunları konuşmak zor, bu halkların önceki tehlikeli ve zor işleri var. Baskı ya da sınır dışı edilmediğinde artış, daha da korkuyorlar. Aileleri gördüm. Gerçekten usdansöz ve endişeliler usanmış. ”

Austin’deki Texas’taki Robles’in unvanını inceleyin, inşaat işçilerinin yaklaşık yarısının çalışma izni ve sömürü uygulamaları rapor etmelerinin daha çalışanlarınkinden daha düşük bir olasılık ortaya çıkarmak koydu.

Araştırmaya göre, Texas’da bir inşaat işçisi üç ayrı günde bir ölüyor ve gerekli dörtte biri “ücret hırsızlığı” kurbanı. Birçok inşaat isçisi İngilizce veya çok az konuşuyor da hiç bilmiyor ve yasal haklarının farkında değiller. “İşçilerin çoğunu kaybetmektense ücret kesintilerini tercih ederim ki şekli.” İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresinden eski danışmanlar Debbie Berkowitz, yaralanmaların patronları tarafından hükümete rapor edildiğinde daha çok fazla söylüyor. Berkowitz “Şu anda bir güvenlik uzmanı var ve savunma sanayisinde savunan Berkowitz” Maaş, geçinmeye yetmiyor, işçilerin toptan yoksullaşmasına engel oluyor “diyor ve ekliyor:” Eğer işçileriniz Tramp dönemi boyunca meydana çıkmaktan korkarsa, Bu şu anlama geliri: Emek savunucuları düşük maliyetle çalıştırmaya Trump döneminde daha kolay tadını verebilecek kadar endişe duyuyorlar. Federal hükümet yetkilileri ihlallerini araştırıyor ve öncelikleri görecekler. Siyasi görevliler beliriyor. Özellikle, Trump göreve başladığından beri, Çalışma Dairesi ücret ve güvenlik soruşturmalarıyla ilgili bültenleri yayınlamasını durdurdu. Federal hükümet yetkilileri ihlalleri araştırıyor ve öncelikleri göreve hazırlıyorlar siyasi görevliler beliriyor. Özellikle, Trump göreve başladığından beri, Çalışma Dairesi ücret ve güvenlik soruşturmalarıyla ilgili bültenleri yayınlamasını durdurdu. Federal hükümet yetkilileri ihlallerini araştırıyor ve öncelikleri görecekler. Siyasi görevliler beliriyor. Özellikle, Trump göreve başladığından beri, Çalışma Dairesi ücret ve güvenlik soruşturmalarıyla ilgili bültenleri yayınlamasını durdurdu.

Huffpost – Dave Jamieson

 

* Asgari ücretlendirme yasaları ihlal etmek, fazla mesai ödememek, işçileri fazla mesai yapmaya zorla ve çok daha fazlası

Son Eklenenler